kokosowy<br>Sałata z warzywami i sosem jogurtowym<br>4 główki różnych sałat (np. lodowa, lollo rosso, pekińska, głowiasta), 10 pomidorów (1,5 kg), po 1 czerwonej i żółtej papryce (25 dag), 1 ogórek (30 dag)<br><br><tit>SOS</><br><br>2 jogurty naturalne (30 dag), sok z 1 cytryny, 1 pęczek szczypiorku, sól, pieprz<br>Przygotować sos: szczypiorek umyć i drobno pokroić, a następnie wymieszać z jogurtem. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Liście sałaty dokładnie umyć, osączyć i porwać na mniejsze kawałki. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić na ćwiartki. Papryki umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w słupki. Ogórek umyć, przekroić wzdłuż na pół