zacznie się pienić, ułożyć steki i smażyć 2-3 min.<br>3. Steki zdjąć z patelni, doprawić do smaku przyprawą Mix Warzywny <name type="org">Kotanyi</> i pozostawić w cieple.<br>4. Z patelni zlać tłuszcz, polać ją brandy i podgrzać.<br>5. Mieszając dodać śmietanę i zagotować.<br>6. Dodać 1 łyżeczkę zielonego pieprzu i odparować sos aż zgęstniej. Ułożyć steki na oddzielnych talerzach, polać sosem i podawać. <gap></><br><br><div type="advert" sub="food"><br><name type="org">ZIOŁOPEX</> apetita<br>PAPRYKA ostra mielona<br>przepis na udany dzień!<br><gap><br>Papryka jest przyprawą niezastąpioną przy przyrządzaniu wielu tradycyjnych potraw, jak np. węgierskiego gulaszu, wielu innych potraw mięsnych, pieczonego drobiu, wędlin, sosów ostrych, pikantnych zup, sałatek, past mięsnych i półmięsnych.<br><gap></><br><br><div type="advert" sub="food"><br><br><tit>Sałatka