Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
być z kostki) i czerwone wytrawne wino.
Oczyść i obierz warzyw. Zetrzyj je na tarce z dużymi oczkami. Włóż warzywa do rondla z mięsem, dodaj rozdrobniony czosnek, listek laurowy i pokrojoną w kostkę cebulę. Rondel przykryj i duś na małym ogniu tak długo, aż mięso będzie miękkie.
Powstały podczas duszenia sos przetrzyj przez gęste sito, dodaj przecier pomidorowy, zrumienioną na maśle mąkę i pokrojony w cienkie paseczki wędzony boczek. Wymieszaj i gotuj przez chwilę na małym ogniu. Mięso podziel na porcje, posyp zieleniną. Podawaj polane sosem, z ziemniakami z wody lub makaronem i surówką.
RADA: mięso będzie bardziej soczyste i zysk
być z kostki) i czerwone wytrawne wino.<br>Oczyść i obierz warzyw. Zetrzyj je na tarce z dużymi oczkami. Włóż warzywa do rondla z mięsem, dodaj rozdrobniony czosnek, listek laurowy i pokrojoną w kostkę cebulę. Rondel przykryj i duś na małym ogniu tak długo, aż mięso będzie miękkie.<br>Powstały podczas duszenia sos przetrzyj przez gęste sito, dodaj przecier pomidorowy, zrumienioną na maśle mąkę i pokrojony w cienkie paseczki wędzony boczek. Wymieszaj i gotuj przez chwilę na małym ogniu. Mięso podziel na porcje, posyp zieleniną. Podawaj polane sosem, z ziemniakami z wody lub makaronem i surówką.<br>RADA: mięso będzie bardziej soczyste i zysk
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego