Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
sos.
Polej nim sałatkę bezpośrednio przed podaniem i delikatnie przemieszaj.
Sałatka wyglądać będzie bardzo efektownie, gdy udekorujesz ją cząstkami orzechów włoskich, wiśniami i drobno posiekaną zieleniną: natką pietruszki lub koperkiem.
Sałatkę szwajcarską podawaj jako samodzielną przekąskę lub w charakterze dodatku lub ugotowanego mięsa lub ryby serwowanych jako danie główne.
RADA: sos zyska bardziej pikantny smak, jeśli dodasz do niego dwa ząbki drobno posiekanego lub zmiażdżonego w prasce czosnku.

PRZEKĄSKA
"KOKTAJL" Z ŁOSOSIA

Dla 6 osób Przygotowanie: 20 min 255 kcal
350 g wędzonego łososia,
5-6 łyżek stołowych grzybków marynowanych,
2 jabłka,
2 pomarańcze,
50 g majonezu,
1 pomidor,
kilka liści
sos.<br>Polej nim sałatkę bezpośrednio przed podaniem i delikatnie przemieszaj.<br>Sałatka wyglądać będzie bardzo efektownie, gdy udekorujesz ją cząstkami orzechów włoskich, wiśniami i drobno posiekaną zieleniną: natką pietruszki lub koperkiem.<br>Sałatkę szwajcarską podawaj jako samodzielną przekąskę lub w charakterze dodatku lub ugotowanego mięsa lub ryby serwowanych jako danie główne.<br>RADA: sos zyska bardziej pikantny smak, jeśli dodasz do niego dwa ząbki drobno posiekanego lub zmiażdżonego w prasce czosnku.<br>&lt;gap&gt;<br>PRZEKĄSKA<br>"KOKTAJL" Z ŁOSOSIA<br>&lt;gap&gt;<br>Dla 6 osób Przygotowanie: 20 min 255 kcal<br>350 g wędzonego łososia,<br>5-6 łyżek stołowych grzybków marynowanych,<br>2 jabłka, <br>2 pomarańcze,<br>50 g majonezu,<br>1 pomidor,<br>kilka liści
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego