Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
kurczaka w wywrze, by ostygł. Następnie wyjmij go,, dokładnie usuń skórę i delikatnie oddziel mięso od kości.
Obierz i zetrzyj n tarce z drobnymi oczkami jabłko, najlepiej zielone, odmiany słodko-kwaśnej. W misce wymieszaj śmietanę z jabłkiem, dodaj tarty chrzan lub szczyptę curry w proszku, dopraw solą do smaku. Gotowy sos wstaw n kilka godzin do lodówki.
Mięso pokrój w niewielkie kawałki, przełóż na półmisek, udekoruj drobno posiekaną zieleniną (natką pietruszki lub zielenina (natką pietruszki lub koperkiem) i liśćmi sałaty. Podawaj z sosem śmietanowo-jabłkowym i pieczywem jako przekąskę lub danie na kolację.
RADA: gotując kurczaka, zalej go taką ilością wody
kurczaka w wywrze, by ostygł. Następnie wyjmij go,, dokładnie usuń skórę i delikatnie oddziel mięso od kości.<br>Obierz i zetrzyj n tarce z drobnymi oczkami jabłko, najlepiej zielone, odmiany słodko-kwaśnej. W misce wymieszaj śmietanę z jabłkiem, dodaj tarty chrzan lub szczyptę curry w proszku, dopraw solą do smaku. Gotowy sos wstaw n kilka godzin do lodówki.<br>Mięso pokrój w niewielkie kawałki, przełóż na półmisek, udekoruj drobno posiekaną zieleniną (natką pietruszki lub zielenina (natką pietruszki lub koperkiem) i liśćmi sałaty. Podawaj z sosem śmietanowo-jabłkowym i pieczywem jako przekąskę lub danie na kolację.<br>RADA: gotując kurczaka, zalej go taką ilością wody
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego