Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
sprawić. Posolić od środka i na zewnątrz. Do środka ryby włożyć drugą gałązkę kopru. Polać octem zagotowanym z 1/4 l wody (ryba powinna zabarwić się na niebiesko). Ułożyć na warzywach. Zalać winem i śmietaną. Piec 45 minut w rozgrzanym do 180oC piekarniku.
Rybę podawać razem z warzywami i utworzonym sosem.
Szaszłyk ze śledzi

4 filety z matjesów, 4 marynowane pieczarki, 8 marynowanych szalotek, strąk czerwonej papryki, 4 zielone oliwki, 8 winogron, 2 łyżki oleju, łyżka soku z cytryny, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
Filety namoczyć, osączyć i pokroić wzdłuż na połowę. Pieczarki podzielić na pół. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne
sprawić. Posolić od środka i na zewnątrz. Do środka ryby włożyć drugą gałązkę kopru. Polać octem zagotowanym z 1/4 l wody (ryba powinna zabarwić się na niebiesko). Ułożyć na warzywach. Zalać winem i śmietaną. Piec 45 minut w rozgrzanym do 180oC piekarniku.<br>Rybę podawać razem z warzywami i utworzonym sosem.<br>Szaszłyk ze śledzi<br>&lt;gap&gt;<br>4 filety z matjesów, 4 marynowane pieczarki, 8 marynowanych szalotek, strąk czerwonej papryki, 4 zielone oliwki, 8 winogron, 2 łyżki oleju, łyżka soku z cytryny, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki<br>Filety namoczyć, osączyć i pokroić wzdłuż na połowę. Pieczarki podzielić na pół. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego