Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Metropol
Nr: 02.20
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2001
jest więc jaśniejsza i bardziej delikatna w smaku.
Opis kawy dotyczy zazwyczaj mocy, kwaskowatości, aromatu i smaku. Należy jednak pamiętać, iż smak kawy i zawartość kofeiny nie mają ze sobą nic wspólnego.
Mocniejsza kawa nie musi wcale zawierać więcej kofeiny. Szczególnie dotyczy to popularnych w Europie kaw ekspresowych, które są sporządzane zwykle z gatunków arabskich.
Ich smak jest wyjątkowo mocny, a zawartość kofeiny taka sama, jak w kawie amerykańskiej, która jest uważana przez Europejczyków za bardzo słabą.
W sprzedaży znajdują się także tzw. kawy aromatyzowane (np. waniliowe, cynamonowe, i inne). Ich sekret polega na tym, że po procesie palenia są spryskiwane
jest więc jaśniejsza i bardziej delikatna w smaku.<br>Opis kawy dotyczy zazwyczaj mocy, kwaskowatości, aromatu i smaku. Należy jednak pamiętać, iż smak kawy i zawartość kofeiny nie mają ze sobą nic wspólnego.<br>Mocniejsza kawa nie musi wcale zawierać więcej kofeiny. Szczególnie dotyczy to popularnych w Europie kaw ekspresowych, które są sporządzane zwykle z gatunków arabskich.<br>Ich smak jest wyjątkowo mocny, a zawartość kofeiny taka sama, jak w kawie amerykańskiej, która jest uważana przez Europejczyków za bardzo słabą.<br>W sprzedaży znajdują się także tzw. kawy aromatyzowane (np. waniliowe, cynamonowe, i inne). Ich sekret polega na tym, że po procesie palenia są spryskiwane
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego