Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Łukasz
Tytuł: strona o żeglarstwie
Rok wydania: 2004
Rok powstania: 2005
solimy, gotujemy. (garnka nie trzeba przed tym myć).
3. po ugotowaniu ziemniaków wylewamy z nich wodę i wrzucamy masę cebulowo-boczkową.
4. mieszamy to wszystko widelcem albo tłuczkiem do uzyskania konsystencji "prawie puree"
5. i to wszystko. Można dosolić do smaku, podawać mlekiem , zsiadłym mlekiem, z ogórkiem , pomidorem, czymkolwiek, albo spożywać "na żywca".
- Czas przygotowania potrawy około 40 minut
- Koszt śmieszny.
- Potrawa ma bardzo dużo kalorii. Świetna na zmęczenie, zimno. Uważajcie na linię bo będziecie wyglądali tak jak ja (180 cm, 100 kg).
Grzanki
Składniki:
kromki czerstwego chleba, jajka.
W miseczce (talerzu) trzeba "rozciapać" jajka, przedtem dodać odrobinę soli (ostrożnie) i
solimy, gotujemy. (garnka nie trzeba przed tym myć).<br>3. po ugotowaniu ziemniaków wylewamy z nich wodę i wrzucamy masę cebulowo-boczkową.<br>4. mieszamy to wszystko widelcem albo tłuczkiem do uzyskania konsystencji "prawie puree"<br>5. i to wszystko. Można dosolić do smaku, podawać mlekiem , zsiadłym mlekiem, z ogórkiem , pomidorem, czymkolwiek, albo spożywać "na żywca".<br>- Czas przygotowania potrawy około 40 minut<br>- Koszt śmieszny.<br>- Potrawa ma bardzo dużo kalorii. Świetna na zmęczenie, zimno. Uważajcie na linię bo będziecie wyglądali tak jak ja (180 cm, 100 kg). &lt;symbol desc="emot"&gt;<br>Grzanki<br>Składniki:<br>kromki czerstwego chleba, jajka.<br>W miseczce (talerzu) trzeba "rozciapać" jajka, przedtem dodać odrobinę soli (ostrożnie) i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego