solimy, gotujemy. (garnka nie trzeba przed tym myć).<br>3. po ugotowaniu ziemniaków wylewamy z nich wodę i wrzucamy masę cebulowo-boczkową.<br>4. mieszamy to wszystko widelcem albo tłuczkiem do uzyskania konsystencji "prawie puree"<br>5. i to wszystko. Można dosolić do smaku, podawać mlekiem , zsiadłym mlekiem, z ogórkiem , pomidorem, czymkolwiek, albo spożywać "na żywca".<br>- Czas przygotowania potrawy około 40 minut<br>- Koszt śmieszny.<br>- Potrawa ma bardzo dużo kalorii. Świetna na zmęczenie, zimno. Uważajcie na linię bo będziecie wyglądali tak jak ja (180 cm, 100 kg). <symbol desc="emot"><br>Grzanki<br>Składniki:<br>kromki czerstwego chleba, jajka.<br>W miseczce (talerzu) trzeba "rozciapać" jajka, przedtem dodać odrobinę soli (ostrożnie) i