Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Witold Karol Borowski
Tytuł: strona o książkach, fotografii, Bieszczadach, żółwiach i kulinariach
Rok: 2003
na kilkanaście minut. Sporządzić ciasto do jednolitej masy (mąka, tłuszcz, sól, cukier, jaja, olej, mleko). Mak zaparzamy mlekiem, dodajemy resztę składników masy. Rozkładamy ciasto, a na nim masę makową. Zawijamy. Tak uczynione strucle (3-4) układamy w nasączony tłuszczem pergamin, zostawiając w rulonie przestrzeń na rozrost ciasta. "Garujemy" w 40 st. C około godziny. Wypiekamy 25-30 minut w temperaturze 200 st. C. Po upieczeniu polewamy lukrem.

Barek z napojami
Pora na napoje. W tym kąciku znajdziesz wiele interesujących przepisów na ciekawe w smaku i składzie napoje. Gorące, ciepłe, zimne i lodowate.

Na co masz ochotę?
Zimny Herbert Zimny Herbert z
na kilkanaście minut. Sporządzić ciasto do jednolitej masy (mąka, tłuszcz, sól, cukier, jaja, olej, mleko). Mak zaparzamy mlekiem, dodajemy resztę składników masy. Rozkładamy ciasto, a na nim masę makową. Zawijamy. Tak uczynione strucle (3-4) układamy w nasączony tłuszczem pergamin, zostawiając w rulonie przestrzeń na rozrost ciasta. "Garujemy" w 40 st. C około godziny. Wypiekamy 25-30 minut w temperaturze 200 st. C. Po upieczeniu polewamy lukrem.&lt;/&gt;<br><br>&lt;div&gt;&lt;tit&gt;Barek z napojami&lt;/&gt;<br>Pora na napoje. W tym kąciku znajdziesz wiele interesujących przepisów na ciekawe w smaku i składzie napoje. Gorące, ciepłe, zimne i lodowate. <br><br>Na co masz ochotę?<br>Zimny Herbert Zimny Herbert z
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego