Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
zielony groszek. Posyp solą i pieprzem do smaku, wymieszaj i zdejmij patelnię z ognia. Kiedy farsz ostygnie, dodaj do niego starty na tarce żółty ser.
Przygotuj ciasto. Mąkę dokładnie wymieszaj z roztartym chudym twarogiem, dodaj roztopioną margarynę, jajko i szczyptę soli. Wyrabiaj, aż powstanie gładkie, jednolite ciasto. Rozwałkuj je na stolnicy posypanej mąka i pokrój w nieduże kwadraty. Na środek każdego kwadratu nałóż po łyżce stołowej przygotowanego farszu i złóż końce tak, aby powstały zgrabne koperty. Każdą posmaruj ubitym jajkiem i olejem. Ułóż na wysmarowanej blasze i wstaw do gorącego piekarnika (ok. 180oC) n 20 minut.
RADA: koperty się nie przypalą
zielony groszek. Posyp solą i pieprzem do smaku, wymieszaj i zdejmij patelnię z ognia. Kiedy farsz ostygnie, dodaj do niego starty na tarce żółty ser.<br>Przygotuj ciasto. Mąkę dokładnie wymieszaj z roztartym chudym twarogiem, dodaj roztopioną margarynę, jajko i szczyptę soli. Wyrabiaj, aż powstanie gładkie, jednolite ciasto. Rozwałkuj je na stolnicy posypanej mąka i pokrój w nieduże kwadraty. Na środek każdego kwadratu nałóż po łyżce stołowej przygotowanego farszu i złóż końce tak, aby powstały zgrabne koperty. Każdą posmaruj ubitym jajkiem i olejem. Ułóż na wysmarowanej blasze i wstaw do gorącego piekarnika (ok. 180oC) n 20 minut.<br>RADA: koperty się nie przypalą
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego