Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
łyżka oleju,
sól
Nadzienie :
150 g owczego sera,
100 g twarogu lub dowolnego miękkiego żółtego sera,
1 czerwona cebula,
3 łyżki stołowe mleka,
czarny mielony pieprz,
400 g czerwonej papryki konserwowej,
kilka liści sałaty,
sól, pieprz do smaku
Drożdże rozetrzyj w 100 ml osolonej wody. Z przesianej mąki usyp na stolnicy kopczyk,, w środku zrób wgłębienie, wlej rozpuszczone drożdże i na posypanej mąką stolnicy zagniataj ciasto, aż przestanie się lepić do rąk. Dodaj olej i jeszcze raz zagnieć. Rozwałkuj cienki płat ciasta, upiecz na płaskiej blasze.
Obraną cebule pokrój w kostkę lub zetrzyj na tarce. Przełóż do głębokiego naczynia, dodaj wszystkie
łyżka oleju,<br>sól<br>Nadzienie :<br>150 g owczego sera,<br>100 g twarogu lub dowolnego miękkiego żółtego sera,<br>1 czerwona cebula,<br>3 łyżki stołowe mleka,<br>czarny mielony pieprz,<br>400 g czerwonej papryki konserwowej,<br>kilka liści sałaty,<br>sól, pieprz do smaku<br>Drożdże rozetrzyj w 100 ml osolonej wody. Z przesianej mąki usyp na stolnicy kopczyk,, w środku zrób wgłębienie, wlej rozpuszczone drożdże i na posypanej mąką stolnicy zagniataj ciasto, aż przestanie się lepić do rąk. Dodaj olej i jeszcze raz zagnieć. Rozwałkuj cienki płat ciasta, upiecz na płaskiej blasze.<br>Obraną cebule pokrój w kostkę lub zetrzyj na tarce. Przełóż do głębokiego naczynia, dodaj wszystkie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego