miękkiego żółtego sera,<br>1 czerwona cebula,<br>3 łyżki stołowe mleka,<br>czarny mielony pieprz,<br>400 g czerwonej papryki konserwowej,<br>kilka liści sałaty,<br>sól, pieprz do smaku<br>Drożdże rozetrzyj w 100 ml osolonej wody. Z przesianej mąki usyp na stolnicy kopczyk,, w środku zrób wgłębienie, wlej rozpuszczone drożdże i na posypanej mąką stolnicy zagniataj ciasto, aż przestanie się lepić do rąk. Dodaj olej i jeszcze raz zagnieć. Rozwałkuj cienki płat ciasta, upiecz na płaskiej blasze.<br>Obraną cebule pokrój w kostkę lub zetrzyj na tarce. Przełóż do głębokiego naczynia, dodaj wszystkie rodzaje rozdrobnionego sera, mleko, dopraw do smaku i zmiksuj na jednolitą masę.<br>Osączoną