Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
najlepiej smakują przyprawione masłem, doskonałym dodatkiem do nich są grzanki lub groszek ptysiowy.
DOBRE RADY
PRZEKĄSKA
ZAWIJANIEC Z PAPRYKĄ

Na ciasto:
300 g mąki pszennej,
6 g drożdży,
1 łyżka oleju,
sól
Nadzienie :
150 g owczego sera,
100 g twarogu lub dowolnego miękkiego żółtego sera,
1 czerwona cebula,
3 łyżki stołowe mleka,
czarny mielony pieprz,
400 g czerwonej papryki konserwowej,
kilka liści sałaty,
sól, pieprz do smaku
Drożdże rozetrzyj w 100 ml osolonej wody. Z przesianej mąki usyp na stolnicy kopczyk,, w środku zrób wgłębienie, wlej rozpuszczone drożdże i na posypanej mąką stolnicy zagniataj ciasto, aż przestanie się lepić do rąk
najlepiej smakują przyprawione masłem, doskonałym dodatkiem do nich są grzanki lub groszek ptysiowy.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>PRZEKĄSKA<br>ZAWIJANIEC Z PAPRYKĄ<br>&lt;gap&gt;<br>Na ciasto:<br>300 g mąki pszennej,<br>6 g drożdży,<br>1 łyżka oleju,<br>sól<br>Nadzienie :<br>150 g owczego sera,<br>100 g twarogu lub dowolnego miękkiego żółtego sera,<br>1 czerwona cebula,<br>3 łyżki stołowe mleka,<br>czarny mielony pieprz,<br>400 g czerwonej papryki konserwowej,<br>kilka liści sałaty,<br>sól, pieprz do smaku<br>Drożdże rozetrzyj w 100 ml osolonej wody. Z przesianej mąki usyp na stolnicy kopczyk,, w środku zrób wgłębienie, wlej rozpuszczone drożdże i na posypanej mąką stolnicy zagniataj ciasto, aż przestanie się lepić do rąk
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego