Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy żywności
Rok: 1997
com.pl


KTÓRA KAWA JEST NAJLEPSZA?
Aby odpowiedzieć na to pytanie należy ustalić od czego zależy jakość kawy. Kawy znajdujące się na rynku to w przeważającej części czyste robusty (do czego zmusza producentów konkurencja) lub mieszanki robusty i arabiki. Cały wysiłek producentów idzie w kierunku uzyskania z możliwie najtańszych mieszanek surowca jak najlepszych rezultatów. Nikt nie podaje składu mieszanek, daty zbiorów kawy zielonej, daty palenia. Braki jakości nadrabiane są agresywną reklamą, zwłaszcza telewizyjną.
TYMCZASEM
Jakość kawy określają trzy podstawowe parametry:
jakość surowca - kawy zielonej
świeżość surowca - kawy zielonej
świeżość produktu - kawy palonej
Sam proces palenia jest prymitywnie prosty i sprowadza się
com.pl<br><br>&lt;page nr=2&gt;<br>&lt;tit&gt;KTÓRA KAWA JEST NAJLEPSZA?&lt;/&gt;<br>Aby odpowiedzieć na to pytanie należy ustalić od czego zależy jakość kawy. Kawy znajdujące się na rynku to w przeważającej części czyste robusty (do czego zmusza producentów konkurencja) lub mieszanki robusty i arabiki. Cały wysiłek producentów idzie w kierunku uzyskania z możliwie najtańszych mieszanek surowca jak najlepszych rezultatów. Nikt nie podaje składu mieszanek, daty zbiorów kawy zielonej, daty palenia. Braki jakości nadrabiane są agresywną reklamą, zwłaszcza telewizyjną.<br>&lt;tit&gt;TYMCZASEM&lt;/&gt;<br>Jakość kawy określają trzy podstawowe parametry:<br>jakość surowca - kawy zielonej<br>świeżość surowca - kawy zielonej<br>świeżość produktu - kawy palonej<br>Sam proces palenia jest prymitywnie prosty i sprowadza się
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego