Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy żywności
Rok: 1997
zmusza producentów konkurencja) lub mieszanki robusty i arabiki. Cały wysiłek producentów idzie w kierunku uzyskania z możliwie najtańszych mieszanek surowca jak najlepszych rezultatów. Nikt nie podaje składu mieszanek, daty zbiorów kawy zielonej, daty palenia. Braki jakości nadrabiane są agresywną reklamą, zwłaszcza telewizyjną.
TYMCZASEM
Jakość kawy określają trzy podstawowe parametry:
jakość surowca - kawy zielonej
świeżość surowca - kawy zielonej
świeżość produktu - kawy palonej
Sam proces palenia jest prymitywnie prosty i sprowadza się do stopnia wypalenia kawy n.p. jasna, średnia, ciemna, której smak nieco się różni, ale to już sprawa tylko gustu konsumenta.
* Jakość surowca - kawy zielonej.
O tym, że na świecie rosną
zmusza producentów konkurencja) lub mieszanki robusty i arabiki. Cały wysiłek producentów idzie w kierunku uzyskania z możliwie najtańszych mieszanek surowca jak najlepszych rezultatów. Nikt nie podaje składu mieszanek, daty zbiorów kawy zielonej, daty palenia. Braki jakości nadrabiane są agresywną reklamą, zwłaszcza telewizyjną.<br>&lt;tit&gt;TYMCZASEM&lt;/&gt;<br>Jakość kawy określają trzy podstawowe parametry:<br>jakość surowca - kawy zielonej<br>świeżość surowca - kawy zielonej<br>świeżość produktu - kawy palonej<br>Sam proces palenia jest prymitywnie prosty i sprowadza się do stopnia wypalenia kawy n.p. jasna, średnia, ciemna, której smak nieco się różni, ale to już sprawa tylko gustu konsumenta.<br>* Jakość surowca - kawy zielonej.<br>O tym, że na świecie rosną
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego