Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
mleczko pszczele to już zupełna rewelacja w podnoszeniu sił witalnych. A zatem należy odstawić cukier i słodzić wyłącznie miodem.

SŁODKOŚCI według Apicjusza

Daktyle bez pestek wypełnić orzechami lub orzeszkami piniowymi albo mielonym pieprzem. Posypać solą, usmażyć w gotowanym miodzie i podać.
według Katona
Funt mąki pszennej zagnieść z dwoma funtami świeżego sera i jednym jajkiem. Dodać kilka łyżek miodu. Ułożyć ciasto w misie, wstawić do piekarnika i upiec.
Tekst i opracowanie przepisów: Tadeusz Olszański
Aranżacja: Agnieszka Wolniak


okienko Kuronia

Pięknie K... Pięknie czyli Wars wita was

W Polskich Kolejach Państwowych dzięki immanentnemu opóźnieniu najlepiej widać dziś, gdzie byliśmy wczoraj. Dlatego perspektywa
mleczko pszczele to już zupełna rewelacja w podnoszeniu sił witalnych. A zatem należy odstawić cukier i słodzić wyłącznie miodem.<br><br>&lt;tit&gt;SŁODKOŚCI według Apicjusza&lt;/&gt;<br><br>Daktyle bez pestek wypełnić orzechami lub orzeszkami piniowymi albo mielonym pieprzem. Posypać solą, usmażyć w gotowanym miodzie i podać.<br>według Katona<br>Funt mąki pszennej zagnieść z dwoma funtami świeżego sera i jednym jajkiem. Dodać kilka łyżek miodu. Ułożyć ciasto w misie, wstawić do piekarnika i upiec.<br>&lt;au&gt;Tekst i opracowanie przepisów: Tadeusz Olszański<br>Aranżacja: Agnieszka Wolniak&lt;/&gt;&lt;/&gt;<br><br>&lt;div type="art"&gt;<br>&lt;tit&gt;okienko Kuronia&lt;/&gt;<br><br>&lt;tit&gt;Pięknie K... Pięknie czyli Wars wita was&lt;/&gt;<br><br>W Polskich Kolejach Państwowych dzięki immanentnemu opóźnieniu najlepiej widać dziś, gdzie byliśmy wczoraj. Dlatego perspektywa
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego