Typ tekstu: Książka
Autor: Olko Stanisława
Tytuł: Makrobiotyka w polskiej kuchni
Rok wydania: 1994
Rok powstania: 1993
życia, myślenia i odżywiania. Jeżeli człowiek może tych zmian dokonać, jest do tego zdolny, jest to oznaką jego zdrowia.

Siedem cech zdrowia

Według makrobiotyki zdrowego człowieka charakteryzuje:
1. Brak zmęczenia
2. Dobry apetyt
3. Dobry sen
4. Dobra pamięć
5. Dobry humor
6. Szybka decyzja i działanie
7. Sprawiedliwość i szacunek dla siebie i innych.

Brak zmęczenia
Oznacza to być aktywnym i pełnym energii przez cały dzień. Zmęczenie po wyczerpującej aktywności umysłowej czy fizycznej jest naturalną obroną organizmu przed jego wyczerpaniem. Sygnalizuje ono potrzebę zachowania równowagi pomiędzy aktywnością a odpoczynkiem. Jeżeli po krótkim odpoczynku będziemy znów pełni energii i zdolni do
życia, myślenia i odżywiania. Jeżeli człowiek może tych zmian dokonać, jest do tego zdolny, jest to oznaką jego zdrowia.<br><br>&lt;tit&gt;Siedem cech zdrowia&lt;/&gt;<br><br>Według makrobiotyki zdrowego człowieka charakteryzuje:<br>1. Brak zmęczenia<br>2. Dobry apetyt<br>3. Dobry sen<br>4. Dobra pamięć<br>5. Dobry humor<br>6. Szybka decyzja i działanie<br>7. Sprawiedliwość i szacunek dla siebie i innych.<br><br>&lt;tit&gt;Brak zmęczenia&lt;/&gt;<br>Oznacza to być aktywnym i pełnym energii przez cały dzień. Zmęczenie po wyczerpującej aktywności umysłowej czy fizycznej jest naturalną obroną organizmu przed jego wyczerpaniem. Sygnalizuje ono potrzebę zachowania równowagi pomiędzy aktywnością a odpoczynkiem. Jeżeli po krótkim odpoczynku będziemy znów pełni energii i zdolni do
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego