Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: Po pierwsze człowiek
Rok: 2003
oraz większość soków owocowych).
Jedzenie ryb zmniejsza ryzyko nagłej śmierci z powodu choroby układu krążenia.
Wiadomo jest, że na serce i cały układ krążenia niekorzystnie wpływa jedzenie czerwonego mięsa, szczególnie smażonego, czy pieczonego z dużą ilością tłuszczu. W związku z tym specjaliści zalecają przestawienie się n mięso białe - drobiowe, a szczególnie na mięso ryb. Wiele wyników badań okazało już, że spożywanie ryb chroni przed rozwojem miażdżycy naczyń krwionośnych a w konsekwencji przed niebezpieczeństwem choroby niedokrwiennej serca. Naukowcy są zgodni, że dobroczynne działanie mięsa ryb związane jest z dużą zawartością tzw. 3-omega kwasów tłuszczowych. To właśnie one pozwalaj obniżyć stężenie cholesterolu
oraz większość soków owocowych).<br>Jedzenie ryb zmniejsza ryzyko nagłej śmierci z powodu choroby układu krążenia.<br>Wiadomo jest, że na serce i cały układ krążenia niekorzystnie wpływa jedzenie czerwonego mięsa, szczególnie smażonego, czy pieczonego z dużą ilością tłuszczu. W związku z tym specjaliści zalecają przestawienie się n mięso białe - drobiowe, a szczególnie na mięso ryb. Wiele wyników badań okazało już, że spożywanie ryb chroni przed rozwojem miażdżycy naczyń krwionośnych a w konsekwencji przed niebezpieczeństwem choroby niedokrwiennej serca. Naukowcy są zgodni, że dobroczynne działanie mięsa ryb związane jest z dużą zawartością tzw. 3-omega kwasów tłuszczowych. To właśnie one pozwalaj obniżyć stężenie cholesterolu
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego