Typ tekstu: Książka
Autor: Rojek Tadeusz
Tytuł: Jak to się je
Rok: 1992
wazę z kwiatami. Urodę stołu znakomicie podniosą antyczne lichtarze ze świecami, kryształy i srebra. Stół musi być wesoły, jasny i samym swoim wyglądem nastrajać pogodnie. Miła atmosfera zależy oczywiście od zebranych przy stole gości i tu żadnych reguł ani przepisów być nie może. Przede wszystkim jednak uśmiech. O reszcie pomyśli szef kuchni, którym niekoniecznie musi być profesjonalny kuchmistrz.

Nie ma kolacji bez dekoracji

Dekoracja stołu przed każdym przyjęciem, małym i dużym, kameralnym i ceremonialnym, nie jest wbrew pozorom rzeczą prostą ani małą, jakby powiedział Sędzia z "Pana Tadeusza". Nie jest przede wszystkim sprawą mniejszego znaczenia, przy oddaniu niekwestionowanego pierwszeństwa sztuce kulinarnej. Ci
wazę z kwiatami. Urodę stołu znakomicie podniosą antyczne lichtarze ze świecami, kryształy i srebra. Stół musi być wesoły, jasny i samym swoim wyglądem nastrajać pogodnie. Miła atmosfera zależy oczywiście od zebranych przy stole gości i tu żadnych reguł ani przepisów być nie może. Przede wszystkim jednak uśmiech. O reszcie pomyśli szef kuchni, którym niekoniecznie musi być profesjonalny kuchmistrz.<br><br>&lt;tit&gt;Nie ma kolacji bez dekoracji&lt;/&gt;<br><br>Dekoracja stołu przed każdym przyjęciem, małym i dużym, kameralnym i ceremonialnym, nie jest wbrew pozorom rzeczą prostą ani małą, jakby powiedział Sędzia z "&lt;name type="tit"&gt;Pana Tadeusza&lt;/&gt;". Nie jest przede wszystkim sprawą mniejszego znaczenia, przy oddaniu niekwestionowanego pierwszeństwa sztuce kulinarnej. Ci
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego