Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
je.
Żelatynę wymieszaj z zimną wodą i odstaw na 5 minut. Żółtka, cukier i cukier waniliowy wymieszaj w gorącej kąpieli wodnej i ubijaj, aż masa uzyska jednolitą, konsystencję. Do gorącej masy dodaj rozpuszczoną i napęczniałą żelatynę i odstaw, by masa ostygała. Następnie oddaj jogurt, wymieszaj i wstaw do lodówki. Ubij sztywną pianę z białek. Gdy krem zacznie tężeć, dodaj pianę z białek i 3/4 winogron, wymieszaj i wyłóż krem na ciasto, wyrównaj na całą noc wstaw do lodówki. Przed podaniem udekoruj bitą śmietaną z cukrem, fistaszkami i winogronami.
RADA: by brzegi tortu były równe, obwiedź je paskiem folii aluminiowej lub
je.<br>Żelatynę wymieszaj z zimną wodą i odstaw na 5 minut. Żółtka, cukier i cukier waniliowy wymieszaj w gorącej kąpieli wodnej i ubijaj, aż masa uzyska jednolitą, konsystencję. Do gorącej masy dodaj rozpuszczoną i napęczniałą żelatynę i odstaw, by masa ostygała. Następnie oddaj jogurt, wymieszaj i wstaw do lodówki. Ubij sztywną pianę z białek. Gdy krem zacznie tężeć, dodaj pianę z białek i 3/4 winogron, wymieszaj i wyłóż krem na ciasto, wyrównaj na całą noc wstaw do lodówki. Przed podaniem udekoruj bitą śmietaną z cukrem, fistaszkami i winogronami.<br>RADA: by brzegi tortu były równe, obwiedź je paskiem folii aluminiowej lub
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego