Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
g żółtego sera,
200 g szynki,
200 g wiśni,
2 łodygi selera naciowego, 250 g makaronu,
2 łyżki stołowe octu winnego,
3 łyżki stołowe oleju lub oliwy,
1 żółtko,
50 g orzechów włoskich,
sól,
pieprz do smaku,
zielenina
Żółty ser (najlepiej z gatunków twardych i lekko pikantnych) i chudą gotowaną szynkę pokrój w średniej wielkości kostkę.
Wiśnie dokładnie umyj pod strumieniem bieżącą wody, osącz na papierowym ręczniku i usuń pestki, kilka w całości pozostaw do dekoracji.
Łodygi selera naciowego umyj i pokrój w małe kawałki.
W lekko osolonej wodzie ugotuj makaron (świderki, kolanka itp.) na półtwardo i dokładnie odcedź. Przygotowane składniki
g żółtego sera,<br>200 g szynki,<br>200 g wiśni,<br>2 łodygi selera naciowego, 250 g makaronu,<br>2 łyżki stołowe octu winnego,<br>3 łyżki stołowe oleju lub oliwy,<br>1 żółtko,<br>50 g orzechów włoskich,<br>sól,<br>pieprz do smaku,<br>zielenina<br>Żółty ser (najlepiej z gatunków twardych i lekko pikantnych) i chudą gotowaną szynkę pokrój w średniej wielkości kostkę.<br>Wiśnie dokładnie umyj pod strumieniem bieżącą wody, osącz na papierowym ręczniku i usuń pestki, kilka w całości pozostaw do dekoracji.<br>Łodygi selera naciowego umyj i pokrój w małe kawałki.<br>W lekko osolonej wodzie ugotuj makaron (świderki, kolanka itp.) na półtwardo i dokładnie odcedź. Przygotowane składniki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego