Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
grubą warstwą czekoladowego kremu, stanowi nieodpartą pokusę dla każdego prawdziwego łasucha...

masło do posmarowania formy
3 łyżki kakao
4 łyżki ciepłej wody
250 g (kostka) margaryny
220 g (1 szkl.) cukru
4 jajka
1 łyżeczka olejku waniliowego
225 g (1,5 szkl.) przesianej mąki tortowej
zielone listki mięty
1/4 tabliczki stopionej czekolady
KREM
1 Piekarnik rozgrzać do temperatury 180oC. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć pergaminem lub folią aluminiową. Kakao wymieszać z wodą. W osobnym naczyniu utrzeć margarynę z cukrem na puszystą masę, dodać kakao, rozpuszczone w wodzie, jajka i waniliowy aromat, a na końcu mąkę. Wymieszać na gładką masę
grubą warstwą czekoladowego kremu, stanowi nieodpartą pokusę dla każdego prawdziwego łasucha...<br>&lt;gap&gt;<br>masło do posmarowania formy<br>3 łyżki kakao<br>4 łyżki ciepłej wody<br>250 g (kostka) margaryny<br>220 g (1 szkl.) cukru<br>4 jajka<br>1 łyżeczka olejku waniliowego<br>225 g (1,5 szkl.) przesianej mąki tortowej<br>zielone listki mięty<br>1/4 tabliczki stopionej czekolady<br>KREM<br>1 Piekarnik rozgrzać do temperatury 180oC. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć pergaminem lub folią aluminiową. Kakao wymieszać z wodą. W osobnym naczyniu utrzeć margarynę z cukrem na puszystą masę, dodać kakao, rozpuszczone w wodzie, jajka i waniliowy aromat, a na końcu mąkę. Wymieszać na gładką masę
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego