Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
piekarnika i pozostawić do wystygnięcia. Wyjmować z foremek tak, aby się nie połamały.
2 Rozpuścić w rondelku dżem morelowy z 1 łyżką wody, stale mieszając. Doprowadzić do wrzenia, by uzyskać gładką glazurę. Zdjąć rondelek z ogni i odstawić na kilka minut, aby polewa zgęstniała. Posmarować wnętrze ciastek niewielką ilością glazury tak, aby nie namokły. Napełnić je całymi owocami.
3 Polać owoce resztą glazury i pozostawić do zastygnięcia. Podawać dobrze schłodzone.
Szef kuchni radzi
Sam zrób kruche ciasto. Przygotuj: 200 g mąki (czubatą szkl.)
120 g masła (nieco ponad pół kostki)
2 - 3 łyżki zimnej wody, szczyptę soli. Mąkę z solą wymieszaj w
piekarnika i pozostawić do wystygnięcia. Wyjmować z foremek tak, aby się nie połamały.<br>2 Rozpuścić w rondelku dżem morelowy z 1 łyżką wody, stale mieszając. Doprowadzić do wrzenia, by uzyskać gładką glazurę. Zdjąć rondelek z ogni i odstawić na kilka minut, aby polewa zgęstniała. Posmarować wnętrze ciastek niewielką ilością glazury tak, aby nie namokły. Napełnić je całymi owocami.<br>3 Polać owoce resztą glazury i pozostawić do zastygnięcia. Podawać dobrze schłodzone.<br>Szef kuchni radzi<br>Sam zrób kruche ciasto. Przygotuj: 200 g mąki (czubatą szkl.)<br>120 g masła (nieco ponad pół kostki)<br>2 - 3 łyżki zimnej wody, szczyptę soli. Mąkę z solą wymieszaj w
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego