Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
wody i mieszając, doprowadzić do wrzenia. Gotować jeszcze 3 minuty, a następnie przełożyć płatki do miski i odstawić, aby przestygły.
* Cebulę obrać, opłukać i posiekać. Zrumienić na rozgrzanym maśle, dodać do płatków razem z pokruszonym białym serem. Wbić jajko, wsypać posiekaną zieleninę. Doprawić szczyptą soli i pieprzu.
* Wszystkie składniki wymieszać tak, aby powstała jednolita masa. Uformować nieduże kotlety, każdy obtoczyć w bulce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Kotlety smażyć z obydwu stron na złoty kolor.

Talerz pożywnych rozmaitości
Resztki wędliny lub mięsa czy kawałki kiełbasy możesz wykorzystać do obiadu. Wystarczy, ze dodasz do nich trochę świeżych warzyw i ziół, a powstanie smaczne
wody i mieszając, doprowadzić do wrzenia. Gotować jeszcze 3 minuty, a następnie przełożyć płatki do miski i odstawić, aby przestygły.<br>* Cebulę obrać, opłukać i posiekać. Zrumienić na rozgrzanym maśle, dodać do płatków razem z pokruszonym białym serem. Wbić jajko, wsypać posiekaną zieleninę. Doprawić szczyptą soli i pieprzu. <br>* Wszystkie składniki wymieszać tak, aby powstała jednolita masa. Uformować nieduże kotlety, każdy obtoczyć w bulce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Kotlety smażyć z obydwu stron na złoty kolor.<br>&lt;page nr=11&gt;<br>&lt;tit&gt;Talerz pożywnych rozmaitości&lt;/&gt;<br>Resztki wędliny lub mięsa czy kawałki kiełbasy możesz wykorzystać do obiadu. Wystarczy, ze dodasz do nich trochę świeżych warzyw i ziół, a powstanie smaczne
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego