Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
na tarce żółty ser.
Przygotuj ciasto. Mąkę dokładnie wymieszaj z roztartym chudym twarogiem, dodaj roztopioną margarynę, jajko i szczyptę soli. Wyrabiaj, aż powstanie gładkie, jednolite ciasto. Rozwałkuj je na stolnicy posypanej mąka i pokrój w nieduże kwadraty. Na środek każdego kwadratu nałóż po łyżce stołowej przygotowanego farszu i złóż końce tak, aby powstały zgrabne koperty. Każdą posmaruj ubitym jajkiem i olejem. Ułóż na wysmarowanej blasze i wstaw do gorącego piekarnika (ok. 180oC) n 20 minut.
RADA: koperty się nie przypalą, jeśli przed pieczeniem wyłożysz blachę specjalnym papierem pergaminowym do pieczenia.
DOBRE RADY
ZUPA
WIEJSKA JEDNOGARNKOWA

Dla 4 osób, Przygotowanie: 30 min, 189
na tarce żółty ser.<br>Przygotuj ciasto. Mąkę dokładnie wymieszaj z roztartym chudym twarogiem, dodaj roztopioną margarynę, jajko i szczyptę soli. Wyrabiaj, aż powstanie gładkie, jednolite ciasto. Rozwałkuj je na stolnicy posypanej mąka i pokrój w nieduże kwadraty. Na środek każdego kwadratu nałóż po łyżce stołowej przygotowanego farszu i złóż końce tak, aby powstały zgrabne koperty. Każdą posmaruj ubitym jajkiem i olejem. Ułóż na wysmarowanej blasze i wstaw do gorącego piekarnika (ok. 180oC) n 20 minut.<br>RADA: koperty się nie przypalą, jeśli przed pieczeniem wyłożysz blachę specjalnym papierem pergaminowym do pieczenia.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>ZUPA<br>WIEJSKA JEDNOGARNKOWA<br>&lt;gap&gt;<br>Dla 4 osób, Przygotowanie: 30 min, 189
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego