Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
Układaj tak, by prostokąt był długi na pięć herbatników, a szeroki na trzy.
Na warstwę herbatników wyłóż krem, ponownie ułóż herbatniki itd. aż do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę herbatników (5 sztuk) ułóż na środku i posmaruj kremem.
Chwyć folię z obu dłuższych boków prostokąta, unieś ją i połącz nad ciastem tak, by powstał trójkąt. Wstaw ciasto do lodówki, by krem stężał i utrwalił się kształt ciasta.
Przygotuj polewę czekoladową, rozpuszczając na małym ogniu tabliczkę czekolady. Z boków ciasta usuń folie i polej ciasto polewą. Kiedy lekko przestygnie, wstaw ciasto do lodówki, by polewa zastygła. Przed podaniem obficie posyp ciasto wiórkami kokosowymi. Podawaj
Układaj tak, by prostokąt był długi na pięć herbatników, a szeroki na trzy.<br>Na warstwę herbatników wyłóż krem, ponownie ułóż herbatniki itd. aż do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę herbatników (5 sztuk) ułóż na środku i posmaruj kremem.<br>Chwyć folię z obu dłuższych boków prostokąta, unieś ją i połącz nad ciastem tak, by powstał trójkąt. Wstaw ciasto do lodówki, by krem stężał i utrwalił się kształt ciasta.<br>Przygotuj polewę czekoladową, rozpuszczając na małym ogniu tabliczkę czekolady. Z boków ciasta usuń folie i polej ciasto polewą. Kiedy lekko przestygnie, wstaw ciasto do lodówki, by polewa zastygła. Przed podaniem obficie posyp ciasto wiórkami kokosowymi. Podawaj
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego