Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
użyć nieco więcej sosu niż do obgotowanych, ale nie mniej niż suchych.
Płaty makaronu na canelloni i rolady zawsze gotujemy, muszą bowiem być miękkie i elastyczne, żeby dało się zwinąć.
Jak jeść długi makaron?
Nabieramy na widelec kilka (3-4 w zależności od grubości) nitek makaronu.
Opieramy ząbki widelca o talerz lub wklęsłą stronę dużej łyżki trzymanej w drugiej ręce.
Obracamy widelec w jedną stronę do chwili, gdy nitki całkowicie się na nim owiną.
Dokąd po makaron?
To zależy. Niektóre - na przykład spaghetti, penne, fusilli, lasagne - kupimy w najbliższym sklepie osiedlowym. Po lumache, bucatini, farfalle lepiej wybrać się do supermarketu (największy
użyć nieco więcej sosu niż do obgotowanych, ale nie mniej niż suchych.<br>Płaty makaronu na canelloni i rolady zawsze gotujemy, muszą bowiem być miękkie i elastyczne, żeby dało się zwinąć.<br>Jak jeść długi makaron?<br>Nabieramy na widelec kilka (3-4 w zależności od grubości) nitek makaronu.<br>Opieramy ząbki widelca o talerz lub wklęsłą stronę dużej łyżki trzymanej w drugiej ręce.<br>Obracamy widelec w jedną stronę do chwili, gdy nitki całkowicie się na nim owiną.<br>Dokąd po makaron?<br>To zależy. Niektóre - na przykład spaghetti, penne, fusilli, lasagne - kupimy w najbliższym sklepie osiedlowym. Po lumache, bucatini, farfalle lepiej wybrać się do supermarketu (największy
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego