Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 34
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
8 zł.
Byłem tak głodny, że mógłbym zjeść jelenia z racicami i skórą, toteż postanowiłem spróbować tym razem więcej dań niż zwyczajowe zestawy obiadowe. Zakąski serwowano z dużym polotem: m.in. rożki łososia nadziewane kawiorem i cytryną 11,8 zł, befsztyk tatarski z polędwicy wołowej - 9,8 zł, śledź po tatarsku á 5,2 zł, wątróbki drobiowe na grzance 7,2 zł oraz paróweczki po włosku 12,4 zł. Św. Franciszek w cudowny sposób skłonił mnie do ulubionej potrawy mojej żony, czyli tatara.
Świętym należy ufać - mój befsztyk, miał wszystko, co dobra, siekana polędwica powinna mieć - świeże mięso, drobno szatkowane ogórki
8 zł.<br>Byłem tak głodny, że mógłbym zjeść jelenia z racicami i skórą, toteż postanowiłem spróbować tym razem więcej dań niż zwyczajowe zestawy obiadowe. Zakąski serwowano z dużym polotem: m.in. rożki łososia nadziewane kawiorem i cytryną 11,8 zł, befsztyk tatarski z polędwicy wołowej - 9,8 zł, śledź po tatarsku á 5,2 zł, wątróbki drobiowe na grzance 7,2 zł oraz &lt;orig&gt;paróweczki&lt;/&gt; po włosku 12,4 zł. Św. Franciszek w cudowny sposób skłonił mnie do ulubionej potrawy mojej żony, czyli tatara.<br>Świętym należy ufać - mój befsztyk, miał wszystko, co dobra, siekana polędwica powinna mieć - świeże mięso, drobno szatkowane ogórki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego