Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
wodą 4-5 cm powyżej nóżek.
Gdy woda zacznie się gotować, dodaj obrane i umyte warzywa: marchewkę, pietruszkę, cebule, listki laurowe i odrobinę pieprzu i gotuj na małym ogniu około 3-4 godzin (marchewkę i pietruszkę wyjmij z wywaru, gdy będą miękkie)
Po ugotowaniu zdejmij z wywaru zgromadzony na powierzchni tłuszcz, oddziel mięso od kości i drobno je posiekaj lub zmiel w maszynce. Kości ponownie włóż do garnka i gotuj tak długo, aż odparuje nadmiar płynu. Powinno zostać go 5-6 szklanek. Bulion przecedź, wymieszaj z mięsem, doprowadź do wrzenia, dopraw solą i pieprzem do smaku, a następnie rozlej do miseczek
wodą 4-5 cm powyżej nóżek.<br>Gdy woda zacznie się gotować, dodaj obrane i umyte warzywa: marchewkę, pietruszkę, cebule, listki laurowe i odrobinę pieprzu i gotuj na małym ogniu około 3-4 godzin (marchewkę i pietruszkę wyjmij z wywaru, gdy będą miękkie)<br>Po ugotowaniu zdejmij z wywaru zgromadzony na powierzchni tłuszcz, oddziel mięso od kości i drobno je posiekaj lub zmiel w maszynce. Kości ponownie włóż do garnka i gotuj tak długo, aż odparuje nadmiar płynu. Powinno zostać go 5-6 szklanek. Bulion przecedź, wymieszaj z mięsem, doprowadź do wrzenia, dopraw solą i pieprzem do smaku, a następnie rozlej do miseczek
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego