Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
kury lub wywaru z warzyw
3 łyżki śmietany
1 Piekarnik należy podgrzać do temperatury 200oC. Masło roztopić z olejem w dużej, głębokiej patelni. Następnie włożyć do niej kurczaka. Smażyć 5 minut z obu stron, aż skórka uzyska apetyczny, złoty kolor. Potem przełożyć mięso do średniej wielkości brytfanny. Pozostały na patelni tłuszcz zachować. Przyda się do przygotowania sosu.
Szef kuchni radzi
Do zimnego bulionu, którym podlewasz mięso, dodaj 2 łyżki białego wina.
2 Kurczaka przyprawić solą selerową i pieprzem. Pod udka włożyć roztarty czosnek orz 4 gałązki rozmarynu i tymianku. Mięso polać 50 ml bulionu drobiowego. Przykryć naczynie i dusić potrawę 45
kury lub wywaru z warzyw<br>3 łyżki śmietany<br>1 Piekarnik należy podgrzać do temperatury 200oC. Masło roztopić z olejem w dużej, głębokiej patelni. Następnie włożyć do niej kurczaka. Smażyć 5 minut z obu stron, aż skórka uzyska apetyczny, złoty kolor. Potem przełożyć mięso do średniej wielkości brytfanny. Pozostały na patelni tłuszcz zachować. Przyda się do przygotowania sosu.<br>Szef kuchni radzi<br>Do zimnego bulionu, którym podlewasz mięso, dodaj 2 łyżki białego wina.<br>2 Kurczaka przyprawić solą selerową i pieprzem. Pod udka włożyć roztarty czosnek orz 4 gałązki rozmarynu i tymianku. Mięso polać 50 ml bulionu drobiowego. Przykryć naczynie i dusić potrawę 45
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego