Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
ugotowaniu osączyć i opłukać torebkę krótko zimną wodą. Do smaku można dodać masło.
Smacznego!
Halina
Ryż
po mazursku
20 dkg ryżu, 1/2 l wody lub wywaru z mięsa,
25 dkg boczku wędzonego (ugotowanego),
25 dkg suszonych śliwek, 8 dkg żółtego
sera, sól, pieprz i sok z cytryny do smaku,
tłuszcz i bulka tarta do naczynia.
Ryż opłukać, zalać wrzącą wodą lub wywarem, zamieszać, przykryć i gotować przez 15 minut. Śliwki umyć, namoczyć i wypestkować, ugotować, skropić sokiem z cytryny.
Następnie do wysmarowanego tłuszczem i posypanego bulką tartą naczynia nałożyć ryż przekładając plastrami boczku i śliwkami.
Następnie wyrównać powierzchnie, posypać tartym
ugotowaniu osączyć i opłukać torebkę krótko zimną wodą. Do smaku można dodać masło.<br>Smacznego!<br>&lt;name type="prod"&gt;Halina<br>Ryż&lt;/&gt;<br>po mazursku<br>20 dkg ryżu, 1/2 l wody lub wywaru z mięsa,<br>25 dkg boczku wędzonego (ugotowanego),<br>25 dkg suszonych śliwek, 8 dkg żółtego <br>sera, sól, pieprz i sok z cytryny do smaku,<br>tłuszcz i bulka tarta do naczynia.<br>&lt;name type="prod"&gt;Ryż&lt;/&gt; opłukać, zalać wrzącą wodą lub wywarem, zamieszać, przykryć i gotować przez 15 minut. Śliwki umyć, namoczyć i wypestkować, ugotować, skropić sokiem z cytryny.<br>Następnie do wysmarowanego tłuszczem i posypanego bulką tartą naczynia nałożyć &lt;name type="prod"&gt;ryż&lt;/&gt; przekładając plastrami boczku i śliwkami.<br>Następnie wyrównać powierzchnie, posypać tartym
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego