Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
białka od żółtek. Białka ubić z odrobiną soli "na sztywno", dodać cukier, a następnie dodawać po jednym żółtku ubijając pianę aż do rozpuszczenia cukru. Tabliczkę czekolady zetrzeć na wiórki, dodać do piany i delikatnie wymieszać. Przez sito dodać do masy mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać (nie ubijać!). Formę tortową wysmarować margaryną i posypać tartą bulką. Przelać masę. Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez 25 minut. Po wystudzeniu przeciąć w poprzek na trzy plastry. Czekoladę Wedla rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej. Wymieszać z masłem, ostudzić. Dodać cukier puder. Ucierając dodawać powoli śmietankę do czasu otrzymania puszystego
białka od żółtek. Białka ubić z odrobiną soli "na sztywno", dodać cukier, a następnie dodawać po jednym żółtku ubijając pianę aż do rozpuszczenia cukru. Tabliczkę czekolady zetrzeć na wiórki, dodać do piany i delikatnie wymieszać. Przez sito dodać do masy mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać (nie ubijać!). Formę tortową wysmarować margaryną i posypać tartą bulką. Przelać masę. Piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez 25 minut. Po wystudzeniu przeciąć w poprzek na trzy plastry. Czekoladę <name type="org">Wedla</> rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej. Wymieszać z masłem, ostudzić. Dodać cukier puder. Ucierając dodawać powoli śmietankę do czasu otrzymania puszystego
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego