Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
wołowego lub wieprzowego. Sałatkę, która jest pożywna i sycąca, podawaj z pieczywem jako dnie na kolację.
RADA: sos do sałatki zyska bardziej wyrazisty, lekko pikantny smak, jeśli dodasz do niego kilka łyżek białego wytrawnego wina.
DOBRE RADY
CIASTO
CYTRYNOWIEC

300 g masła,
300 g śmietany,
300 g mąki pszennej najlepiej tortowej,
2 duże cytryny,
300 g cukru,
100 g mielonych orzechów włoskich,
100 g cukru pudru,
50 g oleju
Masło wcześniej wyjmij z lodówki i poczekaj, aż zmięknie. Włóż je do głębokiej miski, dodaj śmietanę i przesianą przez sito mąkę. Zagnieć ciasto, wyrabiając je tak długo, z będzie elastyczne i gładkie
wołowego lub wieprzowego. Sałatkę, która jest pożywna i sycąca, podawaj z pieczywem jako dnie na kolację.<br>RADA: sos do sałatki zyska bardziej wyrazisty, lekko pikantny smak, jeśli dodasz do niego kilka łyżek białego wytrawnego wina.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>CIASTO<br>CYTRYNOWIEC<br>&lt;gap&gt;<br>300 g masła,<br>300 g śmietany,<br>300 g mąki pszennej najlepiej tortowej,<br>2 duże cytryny,<br>300 g cukru,<br>100 g mielonych orzechów włoskich,<br>100 g cukru pudru,<br>50 g oleju<br>Masło wcześniej wyjmij z lodówki i poczekaj, aż zmięknie. Włóż je do głębokiej miski, dodaj śmietanę i przesianą przez sito mąkę. Zagnieć ciasto, wyrabiając je tak długo, z będzie elastyczne i gładkie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego