Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
1 torebka żelatyny
3-4 łyżki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
600 g tłustego białego sera
250 ml śmietany kremówki
450 g malin
6 małych listków mięty
1 Żelatynę rozpuścić w soku pomarańczowym i podgrzewać. Tortownicę posmarować tłuszczem. Masło rozpuścić z 3 łyżkami miodu i wymieszać z pokruszonymi ciastkami. Dno tortownicy wyłożyć masą i wyrównać ją łyżką. Odstawić do lodówki na godzinę.
Szef kuchni radzi
Aby nadać oryginalny szkocki smak, użyj whisky zamiast soku.
2 Ser zmielić tak, by nie miał grudek. Śmietanę delikatnie ubić, następnie wymieszać ją ze zmielonym serem i pozostałym miodem. Wybrać do dekoracji 18 najładniejszych malin, a
1 torebka żelatyny<br>3-4 łyżki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy<br>600 g tłustego białego sera<br>250 ml śmietany kremówki<br>450 g malin<br>6 małych listków mięty<br>1 Żelatynę rozpuścić w soku pomarańczowym i podgrzewać. Tortownicę posmarować tłuszczem. Masło rozpuścić z 3 łyżkami miodu i wymieszać z pokruszonymi ciastkami. Dno tortownicy wyłożyć masą i wyrównać ją łyżką. Odstawić do lodówki na godzinę.<br>Szef kuchni radzi<br>Aby nadać oryginalny szkocki smak, użyj whisky zamiast soku.<br>2 Ser zmielić tak, by nie miał grudek. Śmietanę delikatnie ubić, następnie wymieszać ją ze zmielonym serem i pozostałym miodem. Wybrać do dekoracji 18 najładniejszych malin, a
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego