Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Łukasz
Tytuł: strona o żeglarstwie
Rok wydania: 2004
Rok powstania: 2005
3 woreczków z ryżem (taki sprzedawany w paczkach po kilka woreczków w paczce) i smażymy (razem z ryżem) jeszcze jakieś 2 minuty następnie wlewamy przygotowany wcześniej bulion (np. rosołek z kury [jarosze bulion warzywny] w kostce rozpuszczony w szklance gorącej wody) dolewamy jeszcze jakieś 2-3 szklanek wody i dusimy toto pod przykryciem na małym ogniu jakieś 20 minut, mieszając i sprawdzając czy czasem nie ma za mało wody - jak by co to dolewamy trochę - tak by ryz stal się miękki (w międzyczasie można dodać trochę soli (uwaga: sól już jest w jarzynce) pieprzu itp.
Wersja dla jaroszy: to samo tylko
3 woreczków z ryżem (taki sprzedawany w paczkach po kilka woreczków w paczce) i smażymy (razem z ryżem) jeszcze jakieś 2 minuty następnie wlewamy przygotowany wcześniej bulion (np. rosołek z kury [jarosze bulion warzywny] w kostce rozpuszczony w szklance gorącej wody) dolewamy jeszcze jakieś 2-3 szklanek wody i dusimy toto pod przykryciem na małym ogniu jakieś 20 minut, mieszając i sprawdzając czy czasem nie ma za mało wody - jak by co to dolewamy trochę - tak by ryz stal się miękki (w międzyczasie można dodać trochę soli (uwaga: sól już jest w jarzynce) pieprzu itp. <br>Wersja dla jaroszy: to samo tylko
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego