Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Cosmopolitan
Nr: 7
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
gotować. Potem zakochała się w mężczyźnie, który mówiąc "sztuka kulinarna" zawsze kładzie akcent na słowie "sztuka".
- Co jesz?
- Wszystko. Nie mam uprzedzeń. Zresztą, w miarę poznawania nowych smaków, każdemu zmienia się gust, staje się bardziej wyczulony na niuanse, zapachy, inaczej odczuwa. Człowiek otwarty kulinarnie jest otwarty w ogóle: na nowe trendy, możliwości, na wszystko, co może zdarzyć się w życiu.
Bardzo kształcące są podróże. Byli z Maćkiem pod Niceą w Le Moulin de Mougins, restauracji Rogera Verge, który uchodzi za największego z żyjących kuchmistrzów. - Na deser był mus czekoladowy z sosem herbacianym. Genialny! Jeszcze teraz czuję jego zapach. Ale pozostałe dania
gotować. Potem zakochała się w mężczyźnie, który mówiąc "sztuka kulinarna" zawsze kładzie akcent na słowie "sztuka".<br>- Co jesz?<br>- Wszystko. Nie mam uprzedzeń. Zresztą, w miarę poznawania nowych smaków, każdemu zmienia się gust, staje się bardziej wyczulony na niuanse, zapachy, inaczej odczuwa. Człowiek otwarty kulinarnie jest otwarty w ogóle: na nowe trendy, możliwości, na wszystko, co może zdarzyć się w życiu. <br>Bardzo kształcące są podróże. Byli z Maćkiem pod Niceą w Le Moulin de Mougins, restauracji Rogera Verge, który uchodzi za największego z żyjących kuchmistrzów. - Na deser był mus czekoladowy z sosem herbacianym. Genialny! Jeszcze teraz czuję jego zapach. Ale pozostałe dania
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego