Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
bardziej ziarnistą strukturę niż nasze sery twarogowe i słodkawy, całkowicie pozbawiony kwasu smak.
4. Parmezan - najpopularniejszy na świecie ser do ścierania na tarce. Jest twardy, ziarnisty, ma ostry smak i zapach. Nazwa sera pochodzi od miasta Parma w północnych Włoszech, gdzie zaczęto go produkować ok. 1200 roku. Najlepiej zetrzeć parmezan tuż przed użyciem, ale można także kupić już starty.
Najszybciej, najprościej
Wśród włoskich dań z makaronu jest wiele bardzo prostych, małoskładnikowych. Są one nie mniej cenione przez koneserów i zwykłych zjadaczy makaronu niż wykwintne i pracochłonne przysmaki. Bardzo popularna jest na przykład pasta al burro, czyli po prostu makaron z masłem
bardziej ziarnistą strukturę niż nasze sery twarogowe i słodkawy, całkowicie pozbawiony kwasu smak.<br>4. Parmezan - najpopularniejszy na świecie ser do ścierania na tarce. Jest twardy, ziarnisty, ma ostry smak i zapach. Nazwa sera pochodzi od miasta Parma w północnych Włoszech, gdzie zaczęto go produkować ok. 1200 roku. Najlepiej zetrzeć parmezan tuż przed użyciem, ale można także kupić już starty.<br>Najszybciej, najprościej<br>Wśród włoskich dań z makaronu jest wiele bardzo prostych, małoskładnikowych. Są one nie mniej cenione przez koneserów i zwykłych zjadaczy makaronu niż wykwintne i pracochłonne przysmaki. Bardzo popularna jest na przykład pasta al burro, czyli po prostu makaron z masłem
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego