Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
minut w temperaturze 175oC. By kaczka zachowała odpowiednią chrupkość i zbytnio nie wyschła, obficie polewaj ją od czasu do czasu sosem powstałym w trakcie pieczenia.
Po wyjęciu z piekarnika kaczkę ułóż na półmisku i udekoruj owocami oraz zieleniną.
RADA: żeby farsz nie wykruszał się podczas krojeni drobiu, pamiętaj, by starannie "ubić" go podczas nadziewania kaczki.
DOBRE RADY
MIĘSO
SCHAB ZE ŚLIWKAMI

Schab umyj i osusz kuchennym papierowym ręcznikiem. Czosnek oczyść z łusek i zmiażdż w prasę. Następnie mięso starannie natrzyj solą, pieprzem, majerankiem orz czosnkiem, potem odstaw w chłodne miejsce n godzinę.
W tym czasie suszone śliwki zlej gorącą wodą, po
minut w temperaturze 175oC. By kaczka zachowała odpowiednią chrupkość i zbytnio nie wyschła, obficie polewaj ją od czasu do czasu sosem powstałym w trakcie pieczenia.<br>Po wyjęciu z piekarnika kaczkę ułóż na półmisku i udekoruj owocami oraz zieleniną.<br>RADA: żeby farsz nie wykruszał się podczas krojeni drobiu, pamiętaj, by starannie "ubić" go podczas nadziewania kaczki.<br>DOBRE RADY<br>MIĘSO<br>SCHAB ZE ŚLIWKAMI<br>&lt;gap&gt;<br>Schab umyj i osusz kuchennym papierowym ręcznikiem. Czosnek oczyść z łusek i zmiażdż w prasę. Następnie mięso starannie natrzyj solą, pieprzem, majerankiem orz czosnkiem, potem odstaw w chłodne miejsce n godzinę.<br>W tym czasie suszone śliwki zlej gorącą wodą, po
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego