Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
do tortownicy, piec 30 min w temperaturze 180oC, przekroić na 2 blaty, na masę jajka utrzeć z cukrem na parze, wymieszać z serem i rozpuszczoną żelatyną oraz cukrem waniliowym, przełożyć ciasto, n wierzch wyłożyć warstwę ser, posypać makiem, ozdobić cząstkami grejpfruta.
Tort orzechowy
Składniki:

Orzechy oczyścić, zemleć z 4 białek ubić pianę, 2 całe jajka i żółtka utrzeć z cukrem i proszkiem do pieczenia, miksować, dodając na przemian po trochu orzechy, biszkopty, na końcu delikatnie wymieszać pianę z białek, przełożyć do natłuszczonej tortownicy, piec 45 min w 180oC, przekroić w poprzek na pól, przełożyć kremem lub ubitą śmietaną, udekorować bakaliami, posypać
do tortownicy, piec 30 min w temperaturze 180oC, przekroić na 2 blaty, na masę jajka utrzeć z cukrem na parze, wymieszać z serem i rozpuszczoną żelatyną oraz cukrem waniliowym, przełożyć ciasto, n wierzch wyłożyć warstwę ser, posypać makiem, ozdobić cząstkami grejpfruta.<br>Tort orzechowy <br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Orzechy oczyścić, zemleć z 4 białek ubić pianę, 2 całe jajka i żółtka utrzeć z cukrem i proszkiem do pieczenia, miksować, dodając na przemian po trochu orzechy, biszkopty, na końcu delikatnie wymieszać pianę z białek, przełożyć do natłuszczonej tortownicy, piec 45 min w 180oC, przekroić w poprzek na pól, przełożyć kremem lub ubitą śmietaną, udekorować bakaliami, posypać
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego