oliwą i przyprawami. Sosem polej sałatkę. Odstaw ją na ok. godzinę.<br><gap><br>Placek orzechowy<br>(Z RODZYNKAMI I JABŁKAMI)<br>Produkty na 12 porcji:<br>2 szklanki mąki, szklanka cukru, 3 jajka, szklanka posiekanych orzechów, 10 dag rodzynek, 6 jabłek, łyżeczka sody i proszku do pieczenia, 1/2 kostki margaryny<br>SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:<br>1. Jajka ubij z cukrem na puszysty krem. Mąkę wymieszaj z sodą, proszkiem do pieczeni i rozdrobnioną, ciepłą margaryną. Potem, nadal ubijając, stopniowo dodawaj do kremu.<br>2. Na koniec dodaj posiekane orzechy, pokrojone w kostkę jabłka i rodzynki. Cis to przełóż do wysmarowanej formy, piecz 50 minut w temp. 175oC.<br><gap><br>Udka kurczaka<br>(Z