Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
wrzuć do niej kostki bulionowe, dodaj seler i podsmażona cebulkę z bekonem. Gotuj na małym ogniu.
Obierz ziemniaki, pokrój w niewielką kostkę i włóż do oddzielnego garnka, gotuj, aż zaczną się rozpadać. Ugotowane ziemniaki rozgnieć na gładkie puree i dodaj do niego przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, dokładnie wymieszaj.
Mikserem ubij śmietanę z mąką, dodaj świeżo zmielony czarny pieprz i sól.
Zdejmij garnek z bulionem z ognia, przełóż do bulionu ziemniaczane puree i wymieszaj. Dodaj śmietanę z mąka i masło. Jeszcze raz wymieszaj i zagotuj.
Posyp zupę tartym parmezanem lub innym startym serem, najlepiej o dość pikantnym smaku. Przed podaniem obficie
wrzuć do niej kostki bulionowe, dodaj seler i podsmażona cebulkę z bekonem. Gotuj na małym ogniu.<br>Obierz ziemniaki, pokrój w niewielką kostkę i włóż do oddzielnego garnka, gotuj, aż zaczną się rozpadać. Ugotowane ziemniaki rozgnieć na gładkie puree i dodaj do niego przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, dokładnie wymieszaj.<br>Mikserem ubij śmietanę z mąką, dodaj świeżo zmielony czarny pieprz i sól.<br>Zdejmij garnek z bulionem z ognia, przełóż do bulionu ziemniaczane puree i wymieszaj. Dodaj śmietanę z mąka i masło. Jeszcze raz wymieszaj i zagotuj.<br>Posyp zupę tartym parmezanem lub innym startym serem, najlepiej o dość pikantnym smaku. Przed podaniem obficie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego