Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
powstał kołnierz. Natłuścić i posypać cukrem.
2 Rozdrobnioną wanilię sparzyć gorącym mlekiem i odcedzić. Mąkę utrzeć z masłem, dodać mleko i, mieszając, gotować na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Ucierać do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodać jedno białko i lekko ubić masę. Ostudzić ją i rozetrzeć z żółtkami, lekko przy tym ubijając.
3 Pozostałe białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Następnie delikatnie wymieszać 1/4 piany z białek z masą sufletową z mleka tak, by piana nie opadła. Ostrożnie połączyć z resztą piany.
4 Masę przełożyć do formy. Piec 30-35 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Podawać na gorąco.

PUSZYSTY
powstał kołnierz. Natłuścić i posypać cukrem.<br>2 Rozdrobnioną wanilię sparzyć gorącym mlekiem i odcedzić. Mąkę utrzeć z masłem, dodać mleko i, mieszając, gotować na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Ucierać do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodać jedno białko i lekko ubić masę. Ostudzić ją i rozetrzeć z żółtkami, lekko przy tym ubijając.<br>3 Pozostałe białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Następnie delikatnie wymieszać 1/4 piany z białek z masą sufletową z mleka tak, by piana nie opadła. Ostrożnie połączyć z resztą piany.<br>4 Masę przełożyć do formy. Piec 30-35 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Podawać na gorąco.<br>&lt;gap&gt;<br>PUSZYSTY
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego