Typ tekstu: Książka
Autor: Bartkiewicz Bronisław
Tytuł: Oczyszczanie ścieków przemysłowych
Rok: 2002
za tylne nogi, przecina szyjne naczynia krwionośne i wykrwawia. Wykrwawioną tuszę trzody po umyciu oparza się w gorącej wodzie, usuwa ze skóry szczecinę, dokładnie oczyszcza tuszę i zdejmuje skórę. Następnie usuwa się wnętrzności i po dokładnym umyciu wnętrza tuszy dzieli się na półtusze, a bydło nawet na ćwierci. Jako produkty uboczne powstają: szczecina, włosie, krew, mózg, jelita, rogi, racice itp. Schemat technologiczny kolejnych procesów podczas uboju trzody i bydła przedstawiono graficznie na rys.8.36.


Jakość ścieków z zakładów mięsnych (ZM) w Polsce [71] pokazano w tabl.8.35.
Ścieki ogólne z nowoczesnej rzeźni z odzyskiem krwi i treści żołądków charakteryzują
za tylne nogi, przecina szyjne naczynia krwionośne i wykrwawia. Wykrwawioną tuszę trzody po umyciu oparza się w gorącej wodzie, usuwa ze skóry szczecinę, dokładnie oczyszcza tuszę i zdejmuje skórę. Następnie usuwa się wnętrzności i po dokładnym umyciu wnętrza tuszy dzieli się na półtusze, a bydło nawet na ćwierci. Jako produkty uboczne powstają: szczecina, włosie, krew, mózg, jelita, rogi, racice itp. Schemat technologiczny kolejnych procesów podczas uboju trzody i bydła przedstawiono graficznie na rys.8.36.<br>&lt;gap reason="sampling"&gt;<br><br>Jakość ścieków z zakładów mięsnych (ZM) w Polsce [71] pokazano w tabl.8.35.<br>Ścieki ogólne z nowoczesnej rzeźni z odzyskiem krwi i treści żołądków charakteryzują
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego