Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
miodem. Wybrać do dekoracji 18 najładniejszych malin, a resztę owoców zmiażdżyć widelcem i dodać do masy serowej. Całość wymieszać dokładnie z rozpuszczoną żelatyną.
3 Masę wyłożyć na spod z ciastek i wstawić tortownice znowu do lodówki na 3- 4 godziny lub do stężenia masy. Ostrożnie wyjąć ciasto z tortownicy. Sernik udekorować całymi owocami i listkami mięty.
DESERY 3
GALARETKA Z CZARNYCH PORZECZEK WINIE
TRADYCYJNE
Wspaniałe połączenie - czarne porzeczki i porto. Galaretka jest wyśmienitym deserem, niestety, tylko dla dorosłych. Dekorujemy ją śmietanką oraz galaretkowymi serduszkami.

350 g (ok. 1,5 szkl.) cukru
700 g czarnych, umytych i odcedzonych porzeczek
300 ml rubinowego
miodem. Wybrać do dekoracji 18 najładniejszych malin, a resztę owoców zmiażdżyć widelcem i dodać do masy serowej. Całość wymieszać dokładnie z rozpuszczoną żelatyną.<br>3 Masę wyłożyć na spod z ciastek i wstawić tortownice znowu do lodówki na 3- 4 godziny lub do stężenia masy. Ostrożnie wyjąć ciasto z tortownicy. Sernik udekorować całymi owocami i listkami mięty.<br> DESERY 3<br>GALARETKA Z CZARNYCH PORZECZEK WINIE<br>TRADYCYJNE<br>Wspaniałe połączenie - czarne porzeczki i porto. Galaretka jest wyśmienitym deserem, niestety, tylko dla dorosłych. Dekorujemy ją śmietanką oraz galaretkowymi serduszkami.<br>&lt;gap&gt;<br>350 g (ok. 1,5 szkl.) cukru <br>700 g czarnych, umytych i odcedzonych porzeczek<br>300 ml rubinowego
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego