Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
z flaków. Gotować na wolnym ogniu 3 godz.
Przygotować fasolę z mięsem: mięso opłukać, osączyć i pokroić na kawałki. Czosnek obrać i posiekać. Fasolę, mięso, czosnek oraz przyprawy włożyć do garnka, podlać obficie wodą i dusić na małym ogniu 3 godz. W miarę potrzeby dolewać wody. Przygotować kiełbaski: 3 jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i drobno posiekać. Czosnek obrać i również posiekać. Mięso wymieszać z czosnkiem, surowymi jajkami, miętą, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Dodać posiekane jajka. Masę dokładnie wyrobić i uformować z niej kilkucentymetrowe kiełbaski. Włożyć je do garnka z fasolą i gotować 40 min.
Kuskus przygotować według przepisu
z flaków. Gotować na wolnym ogniu 3 godz.<br>Przygotować fasolę z mięsem: mięso opłukać, osączyć i pokroić na kawałki. Czosnek obrać i posiekać. Fasolę, mięso, czosnek oraz przyprawy włożyć do garnka, podlać obficie wodą i dusić na małym ogniu 3 godz. W miarę potrzeby dolewać wody. Przygotować kiełbaski: 3 jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i drobno posiekać. Czosnek obrać i również posiekać. Mięso wymieszać z czosnkiem, surowymi jajkami, miętą, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Dodać posiekane jajka. Masę dokładnie wyrobić i uformować z niej kilkucentymetrowe kiełbaski. Włożyć je do garnka z fasolą i gotować 40 min.<br>Kuskus przygotować według przepisu
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego