pokrojonymi jajkami przepiórki oraz posiekanym koperkiem i szczypiorkiem. Schłodzić w lodówce. Wymieszać starannie przed nałożeniem na talerze.<br><br><tit>Chłodnik z botwinką</><br>4 szklanki jogurtu Danone Naturalny pęczek botwiny 1 ogórek, 1 pęczek rzodkiewek, koperek szczypiorek, 2 jaja na twardo, sól, pieprz cukier oraz sok z cytryny do smaku<br>Botwinkę umyć, posiekać, ugotować do miękkości w małej ilości wody. Ogórek, rzodkiewki umyć i pokroić w drobną kostkę. Posiekać umyty koperek i szczypiorek. Do jogurtu dodać botwinkę, ogórek, rzodkiewki, koperek, szczypiorek i wymieszać. Doprawić do smaku solą, cukrem, pieprzem i sokiem z cytryny. Podawać schłodzony, do każdej porcji dodając pół jaja na twardo.<br><br><tit>Piersi