Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
źródło witaminy B, żelaza, białka i jodu. Można ją udusić lub usmażyć.
SOS Z PODROBOW

SKŁADNIKI
0,5 l bulionu i podroby
1 pokrojona w krążki cebula
1 pęczek pietruszki
1 marchew i 1 seler naciowy
15 g masła
1 łyżeczka mąki kukurydzianej lub ziemniaczanej
1 W trakcie pieczenia kurczaka ugotować na małym ogniu szyję, serce i żołądek z pokrojoną marchwią, cebulą, pęczkiem pietruszki i selerem.
2 Rosół odcedzić. Następnie posiekać serce i żołądek. Wątróbkę pokroić i udusić na maśle.
4 Powstały w czasie pieczenia sos dodać do bulionu i zagotować. Mąkę ziemniaczaną lub kukurydzianą wymieszać z 2 łyżkami wody i
źródło witaminy B, żelaza, białka i jodu. Można ją udusić lub usmażyć.<br>SOS Z PODROBOW<br>&lt;gap&gt;<br>SKŁADNIKI<br>0,5 l bulionu i podroby<br>1 pokrojona w krążki cebula<br>1 pęczek pietruszki<br>1 marchew i 1 seler naciowy<br>15 g masła<br>1 łyżeczka mąki kukurydzianej lub ziemniaczanej<br>1 W trakcie pieczenia kurczaka ugotować na małym ogniu szyję, serce i żołądek z pokrojoną marchwią, cebulą, pęczkiem pietruszki i selerem.<br>2 Rosół odcedzić. Następnie posiekać serce i żołądek. Wątróbkę pokroić i udusić na maśle.<br>4 Powstały w czasie pieczenia sos dodać do bulionu i zagotować. Mąkę ziemniaczaną lub kukurydzianą wymieszać z 2 łyżkami wody i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego