szparagowej <br>2 ogórki, 1 salata<br>2 pęczki rzeżuchy lub rukwi wodnej<br>natka pietruszki<br>natka kopru włoskiego lub koperek<br>musztarda, oliwa <name type="prod">Carbonell</>, sól, pieprz<br>Natkę, pietruszki i koper umyć, osuszyć i drobno posiekać. Połączyć z oliwą, dodać musztardę i dobrze zmiksować. Dodać sól i pieprz.<br>Sos odstawić.<br>Szparagi odcedzić, fasolkę umyć, ugotować, po czym ostudzić. Ogórki umyć, obrać, pokroić w długie paski. Sałatę umyć, osuszyć i również pokroić w paski.<br>Rzeżuchę umyć i porozdzielać na listki.<br>Na półmisku zmieszać fasolkę szparagową<br>Ogórki, sałatę i rzeżuchę.<br>Na końcu dodać szparagi, tak aby się nie połamały.<br>Ozdobić środek sałaty gałązkami natki i kopru.<br>Przed