Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
osuszeniu przekrój na pół, usuń z nich ziarenka, a następnie pokrój miąższ w średniej wielkości kostkę.
Fasolkę szparagową pokrój w nieduże kawałki, ugotuj w osolonej wodzie i dokładnie osącz na sicie (jeśli używasz fasolki mrożonej, pokrój ją dopiero po ugotowaniu). Odstaw, by ostygła. Obrane ziemniaki pokrój w niewielką kostkę i ugotuj w lekko osolonej wodzie. Pomidory i fasolkę oddzielnie wymieszaj z odrobiną oliwy z oliwek, skrop z odrobiną octu, dopraw solą i pieprzem do smaku.
Zieleninę dokładnie opłucz pod strumieniem bieżącej wody, osącz i drobno posiekaj.
W głębokiej salaterce ułóż ugotowane ziemniaki, posyp posiekaną natką pietruszki lub szczypiorkiem, dookoła rozłóż pomidory
osuszeniu przekrój na pół, usuń z nich ziarenka, a następnie pokrój miąższ w średniej wielkości kostkę.<br>Fasolkę szparagową pokrój w nieduże kawałki, ugotuj w osolonej wodzie i dokładnie osącz na sicie (jeśli używasz fasolki mrożonej, pokrój ją dopiero po ugotowaniu). Odstaw, by ostygła. Obrane ziemniaki pokrój w niewielką kostkę i ugotuj w lekko osolonej wodzie. Pomidory i fasolkę oddzielnie wymieszaj z odrobiną oliwy z oliwek, skrop z odrobiną octu, dopraw solą i pieprzem do smaku.<br>Zieleninę dokładnie opłucz pod strumieniem bieżącej wody, osącz i drobno posiekaj.<br>W głębokiej salaterce ułóż ugotowane ziemniaki, posyp posiekaną natką pietruszki lub szczypiorkiem, dookoła rozłóż pomidory
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego