ogórki (30 dag), 1 serek homogenizowany (20 dag), 1/2 pęczka szczypiorku, 6 rzodkiewek, 1/2 jabłka, sól, pieprz<br>Ogórki umyć, obrać, pokroić na kawałki grubości 3-4 cm i wydrążyć. Szczypiorek umyć (kilka łodyżek zostawić do przybrania) i drobno posiekać. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn. Rzodkiewki umyć (2-3 zostawić do przybrania) i również zetrzeć. Przygotowane składniki wymieszać z serkiem i przyprawami. Kawałki ogórków wypełnić masą serowo-warzywną i przybrać plasterkami rzodkiewek oraz szczypiorkiem. (4 porcje)<br><br><tit>Gorące:</><br><br><tit>Pory "Casanova"</><br><br>2 pory (40 dag), 6 dag szynki, 5 dag sera pleśniowego (rokpol, roquefort), 1/2 szklanki śmietany 18