Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Lubię gotować
Nr: 6
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
ogórki (30 dag), 1 serek homogenizowany (20 dag), 1/2 pęczka szczypiorku, 6 rzodkiewek, 1/2 jabłka, sól, pieprz
Ogórki umyć, obrać, pokroić na kawałki grubości 3-4 cm i wydrążyć. Szczypiorek umyć (kilka łodyżek zostawić do przybrania) i drobno posiekać. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn. Rzodkiewki umyć (2-3 zostawić do przybrania) i również zetrzeć. Przygotowane składniki wymieszać z serkiem i przyprawami. Kawałki ogórków wypełnić masą serowo-warzywną i przybrać plasterkami rzodkiewek oraz szczypiorkiem. (4 porcje)

Gorące:

Pory "Casanova"

2 pory (40 dag), 6 dag szynki, 5 dag sera pleśniowego (rokpol, roquefort), 1/2 szklanki śmietany 18
ogórki (30 dag), 1 serek homogenizowany (20 dag), 1/2 pęczka szczypiorku, 6 rzodkiewek, 1/2 jabłka, sól, pieprz<br>Ogórki umyć, obrać, pokroić na kawałki grubości 3-4 cm i wydrążyć. Szczypiorek umyć (kilka łodyżek zostawić do przybrania) i drobno posiekać. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn. Rzodkiewki umyć (2-3 zostawić do przybrania) i również zetrzeć. Przygotowane składniki wymieszać z serkiem i przyprawami. Kawałki ogórków wypełnić masą serowo-warzywną i przybrać plasterkami rzodkiewek oraz szczypiorkiem. (4 porcje)<br><br>&lt;tit&gt;Gorące:&lt;/&gt;<br><br>&lt;tit&gt;Pory "Casanova"&lt;/&gt;<br><br>2 pory (40 dag), 6 dag szynki, 5 dag sera pleśniowego (rokpol, roquefort), 1/2 szklanki śmietany 18
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego